Kimbino
Kimbino

Karácsonyi ajándékok novemberben, avagy spóroljon a Black Friday akciókkal!

2019. október 17.

Az Egyesült Államokban 1952 óta a hálaadást követő péntek, azaz a Black Friday számít karácsonyi vásárlási szezon kezdetének. Sokan a vásárlás, vagy a kiskereskedelem ünnepének is nevezik ezt a napot. Az óriási leértékelésekről és akciókról ismert fekete péntek lassan átgyűrűzött más országokba is, manapság pedig szinte a világ minden táján ismert fogalom és esemény lett.

Karácsonyi ajándékok stressz-mentesen

Óriási tömeg, lökdösődés, túlfűtött plázák, több oldalnyi bevásárló lista, ideges sofőrök, hosszas parkolóhely keresés, készlethiány, ingerült eladók és vásárlók, végtelennek tűnő sorok. Ismerős? Ezek sajnos azok a dolgok, amik a legtöbbünknek eszébe jutnak a karácsonyi készülődésről. A szeretet ünnepének pedig pont az ellenkezőéről kellene szólnia. A békéről, a csendről, a nyugalomról, és a családról. Mit tehetünk hát, hogy elkerüljük az idegösszeomlás közeli állapotot karácsony előtt? A Black Friday megoldás lehet erre a problémára.

A Black Friday, azaz a fekete péntek hagyományosan minden év novemberének negyedik péntekjén kerül megrendezésre. Az Egyesült Államokban gyakran szó szerint ölre mennek a vásárlók és hatalmas harc alakul ki a boltokban a leárazott termékekért.

black friday

Takarékosság Black Friday módra

A karácsonyi ünnepek a legtöbb családi kasszáját jelentősen megterhelik. Egy jól megtervezett, tudatos Black Friday vásárlással azonban, sokat spórolhatunk, sőt olyan ajándékokat is megvásárolhatunk, amelyek teljes áron nem férnének bele a költségkeretbe.

Bár a Black Friday őrületből manapság már minden típusú terméket és szolgáltatást árusító üzlet szeretné kivenni a részét, az igazán nagy leértékelések általában a legnépszerűbb termékekre vonatkoznak, amelyeknek valószínűleg sokan örülnének karácsonykor is.

A jó hír az, hogy a ruházati cikkek, játékok, parfümök és egyéb gyakori ajándéktárgyak legtöbbször már az interneten is elérhetőek, így elkerülhetjük a sorbaállást, a hosszas parkolóhely keresést és a sok ingerült embertársunkat, akik hozzánk hasonlóan ajándékvadászaton vannak. Ezáltal persze elesünk a lehetőségtől, hogy a kiválasztott terméket, megfogjuk, megszagoljuk, vagy közelebbről megnézzük. Szerencsére, azonban ha a megrendelt termék valami miatt nem felel meg, lehetőségünk van azt 14 napig visszaküldeni, hiszen megillet minket az elállás joga.

Műszaki cikkek? Cyber Monday!

A fekete péntek ”online kistestvére” a Cyber Monday szintén egyre fontosabb szerepet tölt be a karácsonyi készülődésben. A Black Friday-t követő első héten az internetes áruházak kezdenek őrületes akciókba. A cyber hétfő azok számára lehet nagy segítség, akik műszaki cikkeket szánnak a fa alá. Mivel ezek a termékek jellemzően magasabb árkategóriába tartoznak sokat spórolhatunk a 30-50, de akár 70%-os kedvezményekkel.

black friday

Érdemes azonban jó előre felkészülni, hiszen a legnépszerűbb – és gyakran a legdrágább – termékek, például a játékkonzolok, televíziók és mobiltelefonok sokszor az akció megnyitása után néhány perccel már el is fogynak. Ha esetleg lemaradtunk a hőn áhított termékről, akkor sincs ok a szomorkodásra, hiszen sok áruház kifejezetten az ilyen csalódott vásárlókat célozza meg és más napokra teszi akcióit, esetleg kiterjeszti több napra. Érdemes tehát tájékozódni, konkrét tervet készíteni a vásárlásra, hogy gyorsan dönthessünk, ha oda kerül a sor.

Átvétel és szállítás

Fontos tudni, hogy a Black Friday és Cyber Monday keretében vásárolt termékeknek hosszabb a szállítási ideje, mint általában. Az extrém sok megrendelés leterheli még a legnagyobb csomagküldő szolgálatokat is. Ha van lehetőség személyes átvételre és nem okoz problémát, akkor érdemesebb inkább ezt az opciót választani, mert nem csak időt, de pénzt is spórolhatunk vele.

A vásárlás ünnepe a szeretet ünnepéért

A Black Friday legnagyobb előnye a kedvezmények mellett talán az, hogy a bevásárló listánk idejében elkészül, és ha mégsem sikerült minden ajándékot megvenni még mindig van majd’ egy hónapunk, hogy pótoljuk a hiányzó meglepetéseket. Így segíthet a vásárlás ünnepe abban, hogy a karácsony valóban a nyugalomról és szeretetről szólhasson.

Keresés

Regisztrálj, és használd ki az összes előnyt!